Baltimaade kauneim raamat pärineb Eestist

28. veebruar 2006, 14:07

Baltimaade kauneimate raamatute konkursil Vilniuses “Baltic Book Art Competition” valis žürii neli kauneimat raamatut.

Esikoha pälvis ülekaalukalt kirjastuse Tänapäev välja antud Eesti Lastekirjanduse Teabekeskuse ja Tiia Toometi “Unustatud mänguasjad. Vapper sõdur Peeter Pons, kuldpaberist kingadega tantsijatar ja teised. Eesti keeles ilmunud lastelugusid 20. sajandi algupoolelt.” Raamatu on kujundanud Ruth Huimerind ja Jüri Lõun, pildistanud Tiit Veermäe.

Kaunimateks tunnistati veel Karin-Hallas Murula “Suurlinn Tallinn: Eliel Saarineni 'Suur Tallinna' projekt, 1913”, mille kujundanud Tiit Jürna ja kirjastanud Eesti Arhitektuurimuuseum; Juris Zvirgzdinshi ja Liana Langa “Manas janunibas pilseta” (The City of My Youth), kujundanud Mara Brashmane, kirjastus Neputns ja Šarlis Bodlerase “Piktybes Geles” (Charles Baudelaire “Les Fleurs du Mal”) kujundanud Romas Orantas, kirjastanud Leedu Kirjanike Liidu kirjastus.

Võitnud raamatuid eksponeeriti 23.-26. veebruarini Vilniuses toimunud Balti Raamatumessil.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing