Wõro kasvatas mullu käibe 176,7 miljoni kroonini

09. märts 2006, 11:00

Wõro lihatööstus teenis auditeerimata andmetel 176,7 miljoni kroonise müügi juures kolm miljonit krooni kasumit, teatas ettevõte.

Lihatoodete müügikäive kasvas aasta varasemaga võrreldes 6,5 protsenti.

Wõro juhatuse esimehe Kaido Kaare sõnul iseloomustas 2005. aastat keskendumine põhitegevusele ja see tõi edu. 'Lõpetasime kõik kõrvaltegevused, arendasime vorsti- ja singitoodete ning marineeritud lihatoodete valmistamist, investeerisime uutesse pakenditesse, avasime uue logistikakeskuse Tartus ja laiendasime müügitegevust Lätis,' rääkis Kaare pressiteate vahendusel.

Kaare ütles, et kõige enam mõjutas siinset lihatööstust tooraine hindade kallinemine eelmise aasta esimesel poolel, samuti kulude kiire kasv. Need olid tingitud jäätmekäitluse karmistunud tingimustest ja kütuse hüppelisest hinnatõusust.

Selleks aastaks prognoosib Kaare Wõro lihatööstusele 10 protsendi suurust käibe kasvu. Lisaks toote ja pakendiuuendustele loodetakse laiendada müüki Eesti lähiturgudel.

Wõro turuosa ulatub erinevatel hinnangutel ligi 17 protsendini, millega ollakse suuruselt teine lihatoodete valmistaja Eestis. Wõro valmistab ligi 100 eri nimetust lihatooteid ja annab tööd 200 inimesele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing