Tallinna vanalinnas napib endiselt pakkumisi

Margit Sild 08. mai 2006, 00:00

Tallinna vanalinna korteriturul ei ole pakkumiste arv erinevalt teistest linnaosadest oluliselt tõusnud.

Tänase seisuga leidub seal neid paarikümne ringis ning hinnad on väga diferentseeritud. Osa vanalinnakortereid, mis tulid müüki juba 2005. aastal, on hinnaga ca 40 000 krooni ruutmeeter; samas võib leida ka pakkumisi 65 000 kuni 70 000 krooni ruutmeeter. Hinnavahe on paisunud 30 000 kroonini ruutmeeter. Võib öelda, et vanalinnakorterite hindades valitseb tõsine segadus.

Kuna selline olukord vanalinna korteriturul oli ebatavaline (veel umbes paar aastat tagasi oli vanalinna ja kesklinna muu piirkonna korteri ruutmeetrihinna vahe kohati peaaegu kahekordne), siis osteti 2006. aasta lõpul ära peaaegu kõik vanalinnas müügis olnud korterid ja 2006. aasta algul oli pakkumisi väga väike arv.

Kuna nõudlus vanalinnakorterite järele on püsinud stabiilsena, siis on müüjad saanud võimaluse küsida oluliselt kõrgemat ruutmeetrihinda kui 2005. aasta lõpus. Tehinguid nii kõrgete hindadega on tehtud siiski veel vaid väga üksikuid ja ostjad suhtuvad tekkinud olukorda ettevaatlikult, olles segaduses pakkumishindade virvarrist.

Väga kõrget hinda ollakse valmis maksma eelkõige unikaalses hoones paikneva kvaliteetselt renoveeritud arhitektuuri- ja ajalooväärtuslikke detaile sisaldava korteri eest.

Arvan, et vanalinnakorterite hinnakorrektsioon on veel ees, kusjuures suured hinnaerinevused jäävad, sest vanalinnakorterid on oma väärtuselt võrreldamatud.

Näiteks Toompeal, kus hetkel müügipakkumisi ei ole, võiks hea korter leida ostja isegi hinnaga 80 000 kr/m". Korterite müügiperiood pikeneb taas, sest kõrgema hinna juures langetatakse ostuotsus ettevaatlikumalt.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:58
    Otsi:

    Ava täpsem otsing