Rakvere Lihakombinaadi käive kosus tosin protsenti

Kristina Traks 09. august 2006, 00:00

Ärikasum kasvas 74,1 protsenti - 85,2 miljonile kroonile. Kasumlikkus kasvas kõigis kontserni ettevõtetes.

Rakvere Lihakombinaadi juht Olle Horm kommenteeris, et on väga rahul suvetoodete müügiga. "Eestis on liha tarbimine kasvanud 10 protsenti, kiiresti kasvab tarbimine ka Leedu turul," rääkis Horm.

Rakvere Lihakombinaadi turuosa on ettevõtte hinnangul 32 protsenti.

Lihakombinaadi finantsjuht Siim Kallast ütles, et järjest enam on kasvanud eksport Baltimaadest väljapoole, teistesse Euroopa Liidu riikidesse ja Venemaale, aga ka Aafrikasse - juunis alustas ettevõte seajalgade eksporti Ghanasse.

Lähitulevikku prognoosides nentis aga Horm, et töötajate põud Eestis on juba nii suur, et õige varsti hakkab see kõvasti toiduainetööstuste arengut pidurdama. "Töötajate leidmine on enam kui tõsine probleem," ütles Horm. "Välismaale minejaid on praktiliselt võimatu kinni hoida."

Keskmine palk Rakvere Lihakombinaadis on Hormi sõnul ca 8500 krooni.

Lisaks emaettevõttele AS Rakvere Lihakombinaat kuuluvad lihatööstuskontserni veel AS Ekseko, Rigas Miesnieks Lätis ja Klaipedos Maisto Mesos Produktai Leedus. Rigas Miesnieksi turuosa Lätis on 17 protsenti. Klaipedos Maistas Produktai turuosa Leedus on 6 protsenti.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:10
    Otsi:

    Ava täpsem otsing