Aili Sandre • 21. september 2006 kell 12:07

Äripäev soovitab homses juhtkirjas valijameestel anda oma hääl Toomas Hendrik Ilvese poolt

Äripäeva toimetuse meelest on Ilves erudeeritud, kogemustega poliitik, keda tuntakse hästi ka väljaspool Eestit. Olulisem on aga see, et Ilves on Eesti inimeste enamuse kandidaat, nagu näitavad viimase avaliku arvamuse uuringud. Seega võib Ilves olla see mees, kes suudab ühiskonda taas ühendada, ning talle tuleb selleks võimalus anda, leiab Äripäev.

Istuv president Arnold Rüütel on näidanud, et tema seda ei suuda, vastupidi – valides vähemuse kandidaadi Rüütli, lõhe toimetuse meelest ühiskonnas süveneb. Rüütel ei sobi jätkama presidenditoolil: ta on mõjutatav, temast on saanud mängukann kahe poliitilise jõu – Keskerakonna ja Rahvaliidu – käes. „Valides Rüütli, kolivad Kadriorgu ka Savisaar ja Reiljan,” kirjutab Äripäev homses juhtkirjas.

Hetkel kuum