Hansapank vaatab pensionifondide tasud üle

04. oktoober 2006, 13:44

Hansapank sarnaselt SEB Ühispangale, kes
tulevast aastast alandab pensionifondi teenustasu ühele protsendile, pooldab
fonditasude alanemist ning vaatab ka enda tasud üle.

"Fonditasude alanemine on pikemas perspektiivis mõistlik ja ootuspärane protsess - ühel hetkel kasvab fondide maht nii suureks, et kulude taset on võimalik järk-järgult alandada ka ilma teenuse kvaliteedis mööndusi tegemata," täpsustab Hansapanga investeerimistoodete osakonna juhataja Art Lukas. Tema sõnul toimub see kõige paremini aga tavapärastes konkurentsitingimustes ning riiklikku reguleerimist Lukas selle asjas vajalikuks ei pea. Samas kinnitab Lukas, et ka Hansa Pensionifondides vaadatakse tasude tase üle.
"Eesti turul on erinevad fondid kasutanud väga erinevaid tasuskeeme - mõnel on väljalasketasu kõrge ja valitsemistasu madal, teisel vastupidi või siis hoopis mingi kesktee. Milline neist skeemidest kliendile kõige kasulikum on, on ainuüksi peale vaadates raske öelda," kommenteerib Lukas.

Tema sõnul võimaldavad kõrgemad tasud kasutada rohkem ja paremaid asjatundjaid investeerimisotsuste tegemisel ja seega leida võimalusi pakkuda klientidele paremat tootlust "Ilmselt kõige lihtsam võimalus inimestel seda lõpptulemust järjepidevalt jälgida, on olnud Äripäevas kord kuus avaldatav 10 000 kroonise kuupalgaga inimese pensionivara arvutus - see võtab mõlemad teenustasu tüübid arvesse ja näitab, mida see lpuks kliendile tähendab," täpsustab Lukas. Hansa Pensionifond K3 on selles edetabelis olnud pikematel perioodidel pidevalt ülemises otsas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. October 2006, 14:18
Otsi:

Ava täpsem otsing