Brüsseli 715 miljoni kroonine suhkrutrahv jääb maksumaksja kanda

Annika Matson 06. oktoober 2006, 08:36

Brüsseli Eestile määratud 715 miljoni
kroonine suhkrutrahv jääb ärimeeste asemel maksumaksjate kanda.

Enne Euroopa Liiduga ühinemist oma ladudesse tonnide kaupa suhkrut varunud ette-võtjad peaksid riigikohtu eilse otsuse valguses pääsema trahvi tasumisest – see tähendab, et Brüsseli poolt Eestile määratud 715 miljoni kroonine trahv jääb kõigi maksumaksjate kanda, kirjutab tänane Eesti Päevaleht.

Kõrgem kohus rahuldas Hadleri Toidulisandite AS-i kaebuse, leides, et riik pole firma üleliigset laovaru arvestades õiguspäraselt toiminud.

Ettevõte vaidlustas talle maksu- ja tolliametis määratud 2144-kroonise tasu. Põllumajandusministeeriumi andmeil oli Hadleri Toidulisandite AS kogunud linnasesuhkrut ja siirupit üleliia 685 kilogrammi.

Pretsedenti loovas lahendis seisab, et riigikohtu halduskolleegiumi arvates “ei võimalda üleliigse laovaru määramine kordaja 1,2 abil õiglaselt kindlaks teha asjaolusid, mille käigus ettevõtjal tekkisid EL-i ühisturul ausat konkurentsi ohustavad varud”. Ühtlasi märkis kohus, et üleliigse laovaru tasu seadus võeti vastu kiirustades ja hilinemisega.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. October 2006, 08:35
Otsi:

Ava täpsem otsing