Ühenderakonnal vähe toetajaid

Viis kuud enne riigikogu uue koosseisu selgumist juhivad praktiliselt võrdse toetusega parteide populaarsustabelit Keskerakond ja Reformierakond. Esinumbrit otsiva ühenderakonna toetus jääb neist poole väiksemaks, kirjutab Postimees.

Enne ühinemist 15-protsendilist toetust nautinud Isamaaliit peab leppima sellega, et Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) toetus oli septembris viimase kolme kuu madalaim: juulis toetas ühenderakonda 11%, augustis 14% ja septembris 10% valijaist.

IRLi kaasesimees Taavi Veskimägi tõdes, et esmapilgul on reitingu langus üsna mõistetamatu. «Viimasel kuul on tulnud ridamisi positiivseid-selgeid signaale – Tarmo Kõutsi, Jaak Aaviksoo liitumine või kavatsetav liitumine erakonnaga ja peaministrikandidaatide selgumine,» ütles Veskimägi. «Kindlasti me analüüsime neid tulemusi põhjalikult.»

Reformierakonna peasekretär Kristen Michal nentis, et rahva valik on selgelt kahe väga erineva maailmapildi vahel. «Kevadel on seega valik kahe suure vahel ja iga hääl loeb, kui tahame säilitada seda, mis on Eestile edu toonud, ning viia Eesti viie Euroopa Liidu jõukama riigi sekka,» ütles Michal.

Reformierakonna toetajad on 35-aastasted valijad, keskmine vanuserühm ehk 35–50-aastased. Noorte hulgas on toetus Reformierakonnale võrreldes Keskerakonnaga selgelt ülekaalus, keskmises vanuserühmas aga võrdne.

Hetkel kuum