Finnair palkab Eesti tütarfirmasse 500 uut töötajat

17. oktoober 2006, 18:05

Lennufirma Finnair ning Soome Stjuardesside
ja Stjuuardite Liit ei jõudnud kokkulepele uute töötajate palgatingimuste osas,
mistõttu otsustas firma värvata Eesti tütarfirmasse 500 uut töötajat.

Postimees Online vahendas täna Finnairi teadet, et vastava ala ametiühing lükkas tagasi lennufirma pakkumised. Finnairi stjuardessid ähvardasid, et võivad alustada neljapäeval streigiga, mis võib peatada Finnairi lennuliikuse.


Pärast seda kui ametiühing lükkas firma pakkumise tagasi, teatas Finnair, et kavatseb võtta tööle ligikaudu 500 uut töötajat, kes hakkaksid teenindama Eesti tütarfirmat Aerot. Uued töötajad hakkaksid tööle vastavalt kehtivale riiklikule töölepingule. Praktikas tähendab see, et nad hakkaksid saama vähem palka kui Finnairi nn vanad töötajad.

Varasemast ajast lennufirmas töötavate inimeste palgad on nimelt 30 protsenti kõrgemad kui kollektiivlepingus kirjas.
Firma ei kavatse lennukipiletite hinnalanguse, väljaminekute suurenemise ja tihenenud konkurentsi olukorras võtta tööle inimesi, makstes neile kõrgemat palka kui töölepingus on ette nähtud. Finnairi palgalehel on praegu umbes 1800 inimest, kelle töö on vahetult seotud lennureisijate teenindamisega.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. October 2006, 18:10
Otsi:

Ava täpsem otsing