• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti-siseste puhkusereiside arv kasvas

  Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) tellitud uuringust selgub, et 2006. aasta suvel kasvas pisut eelmise aasta suvega võrreldes ööbimisega sisepuhkusereiside koguarv.

  Kui eelmise aasta suvel tehti ööbimisega sisepuhkusereise 1,78 miljonit, siis tänavu 1,81 miljonit, teatas EAS.
  „Kasv tuli nende arvel, kes juba reisivad. Ehk suurenes reiside hulk, reisijate arv jäi samaks,” kommenteeris uuringut EASi turismiuuringute koordinaator Piret Kallas. „Sel suvel tegi vähemalt ühe tööga mitteseotud ööbimisega reisi 55% Eesti 15–74aastastest elanikest. Igaüks neist tegi suve jooksul keskmiselt 3,1 sisereisi.”
  Ka reiside jaotus kuude lõikes on püsinud aastaid stabiilsena: kõige rohkem tehakse ööbimisega vaba aja reise juulis, teisel kohal on august ja kõige vähem reisitakse juunis. Keskmiselt kestab reis 2,5 ööpäeva ja ka see näitaja pole eelmiste aastatega võrreldes muutunud.
  Tasulises majutuskohas ööbitakse 20%-l mitmepäevastest sisereisidest, ülejäänud reisidel ööbitakse kas sugulaste või tuttavate juures, oma suvilas, telgis või muus tasuta kohas. Tasulist majutust kasutavad keskmisest rohkem mitte-eestlased, 30-39aastased inimesed ja Tallinna elanikud.
  Eestlastest käis sel suvel ööbimisega vaba aja reisidel 60%, mitte-eestlastest 44%. Eelmise aastaga võrreldes reisijate arv eestlaste seas veidi kasvas, mitte-eestlaste seas aga vähenes. Ühtlasi tegid sisereisil käinud eestlased sel suvel rohkem reise ühe inimese kohta kui mitte-eestlased. Keskmiselt tegid sisereisil käinud eestlased kolme suvekuu jooksul 3,5 ja mitte-eestlased 2,1 ööbimisega sisereisi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.