Maksuamet alustas e-kontrolli

31. oktoober 2006, 10:55

Käesoleva aasta 9 kuuga on maksuhaldur
alustanud 37 e-kontrolli, teatas maksu- ja tolliamet.

E-kontrolli puhul analüüsib maksuhaldur kliendilt elektroonilisel kujul saadud andmeid andmeid vastava tarkvara abil.

Sellel aastal on amet lõpetanud kokku 21 e-kontrolli, mille käigus on makse juurde määratud ligi 4 miljoni krooni. Edaspidi kasutatakse e-kontrolli vahendit aina enam.

Elektrooniliselt läbiviidav maksurevisjon muudab kontrollid kiiremaks ja kliendile vähem koormavaks, kuna kontrolli läbiviimise aeg kliendi juures on lühem ning esitatud andmeid töödeldakse ja analüüsitakse maksuhalduri tööruumides, mis lihtsustab suurte ettevõtete kontrollimist ja on ka maksumaksja jaoks mugavam.

Maksu- ja tolliamet viis käeoleva aasta 9 kuuga läbi 1562 maksukontrolli ning määras kokku üle 352 miljoni krooni täiendavalt tasumisele kuuluvaid makse. Maksu- ja tolliamet viis käeoleva aasta 9 kuuga läbi 1562 maksukontrolli ning määras kokku üle 352 miljoni krooni täiendavalt tasumisele kuuluvaid makse. Vabatahtlikult, ilma maksuotsuseta, parandasid kontrollitavad isikud maksudeklaratsioone ligi 150 miljoni krooni ulatuses, arvuliselt korrigeeriti maksukohustusi klientide poolt 4/5 juhtudel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. October 2006, 10:51
Otsi:

Ava täpsem otsing