31. oktoober 2006 kell 6:11

Muulastest teenindajad ei oska nõutaval tasemel eesti keelt

Keeleinspektsiooni teeb eriti murelikuks, et puudulik eesti keele oskus on silmatorkav just nende noorte teenindajate juures, kes on vene õppekeelega kooli alles hiljuti lõpetanud, kirjutas Eesti Päevaleht.

Näiteks McDonaldsis ei kohta juba ammu eesti nimega teenindajaid, mis tähendab, et üha enam kurdetakse keeleinspektsioonile McDonaldsi teenindajate viletsa eesti keele oskuse üle.

“Kõige rohkem on probleeme ka uutes odavkettides Maxima ja T-Market, samuti juuksuri- ja ilusalongides ning paljudes keldripoodides (ennekõike Lasnamäel),” märgib keeleinspektsiooni juhataja Ilmar Tomusk.

Maxima ja T-Marketite kaubanduskontserni VP Marketi pressiesindaja Erkki Erilaid tõdeb, et eesti rahvusest müüjaid on nende 31 kaupluses kokku ehk vaid veerandi jagu. Ja kuigi tema sõnul on teistelgi müüjatel olemas keeletunnistus, ei tähenda see paraku head eesti keele oskust.

Uutele töötajatele tehakse kahenädalane müüjakoolitus, mis hõlmab ka eestikeelsete väljendite õpetamist, kuid keelt selle ajaga muidugi selgeks ei saa, nendib Erilaid.

Hetkel kuum