• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EKP ei tõstnud intressi

  Euroopa Keskpank jättis eilsel istungil intressi muutmata. Euroala baasintressiks on jätkuvalt 3,25 protsenti. Keskpank (EKP) võib anda signaali, et nad on valmis tõstma intressi tuleval kuul. Kõik 26 Bloombergi poolt küsitletud ökonomisti ootasid, et keskpank tõstab intressi alles detsembris.
  Keskpank on mures, et kuue aasta kiireim majanduskasv kütab üles surve palgatõusuks. Samal ajal on langenud nafta hind jätnud tarbijate rahakotti ja ettevõtete kassadesse rohkem raha muudeks kulutusteks. Rahapakkumine, mida loetakse tulevase inflatsiooni indikaatoriks, kiirenes euroalal ootamatult septembris. Eurooplased muutuvad majanduskasvu suhtes aina optimistlikumaks. EKP juht Trichet peab samas manööverdama, kuna inflatsioon jääb ikkagi alla kahe protsendi, mis on EKP inflatsiooni taluvuspiir. Oktoobris langes inflatsioon 1,6 protsendini.
  "Risk, et EKP tõstab tuleval aastal intresse, on kasvanud," ütles Commerzbanki ökonomist Michael Schubert. "Rahalised arengud on oodatust oluliselt tugevamad ning majandus näitab vähe märke hoo raugemisest."
  "EKP ametnikud on mures inflatsiooni pärast, kuid samal ajal võib eelarve trimmimine Itaalias ja Saksamaal lüüa majanduskasvu," ütles Société Générale'i direktor James Nixon.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Abiks investorile: kuidas hinnata iduettevõtet?
Iduettevõtte väärtuse määramisel pole traditsioonilised tulu-, turu- või netovara meetodid sobilikud, eri arengufaasides tuleb kasutada eri lähenemist, kirjutab PwC tehingute nõustamise juhtivkonsultant Kristjan Jalakas.
Iduettevõtte väärtuse määramisel pole traditsioonilised tulu-, turu- või netovara meetodid sobilikud, eri arengufaasides tuleb kasutada eri lähenemist, kirjutab PwC tehingute nõustamise juhtivkonsultant Kristjan Jalakas.
Usinalt aktsiaid müünud ELMO Rendi juht lahkub juhatusest
ELMO Rendi tegevjuhi kohalt ja juhatusest taandub Julia Nekrassova, uueks juhatuse liikmeks saab Allan Leppikson, kes on seni vastutanud ettevõtte sõidukipargi töös hoidmise eest, teatas ettevõte börsiteate vahendusel.
ELMO Rendi tegevjuhi kohalt ja juhatusest taandub Julia Nekrassova, uueks juhatuse liikmeks saab Allan Leppikson, kes on seni vastutanud ettevõtte sõidukipargi töös hoidmise eest, teatas ettevõte börsiteate vahendusel.
Raadiohommikus: superkondensaatorid, tuulegeneraatorid ja lennukihooldaja plaanid
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis räägib Tesla mängumaale trügiva Skeleton Technologiese ärijuht Ants Vill sellest, kuidas hammustada tükki 60 miljardi euro suurusest turust, millal võiks superkondensaatoreid arendav ettevõte jõuda kasumisse ning kui palju plaanitakse Eestis töötajaid värvata.
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis räägib Tesla mängumaale trügiva Skeleton Technologiese ärijuht Ants Vill sellest, kuidas hammustada tükki 60 miljardi euro suurusest turust, millal võiks superkondensaatoreid arendav ettevõte jõuda kasumisse ning kui palju plaanitakse Eestis töötajaid värvata.
IMF hoiatab intressimäärade tõusu raskete mõjude eest
Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) juht Kristalina Georgieva rääkis CNN-ile antud intervjuus, et rahapoliitika karmistumisel võivad olla rasked tagajärjed riikidele, kes olid juba enne kriisi suure võlakoorma all.
Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) juht Kristalina Georgieva rääkis CNN-ile antud intervjuus, et rahapoliitika karmistumisel võivad olla rasked tagajärjed riikidele, kes olid juba enne kriisi suure võlakoorma all.