Investorid pole usku Türgisse kaotanud

08. november 2006, 07:19

Pärast kevadist müügilainet arenevatel
turgudel on investorid Türgi suhtes taas optimistlikud, kuid Euroopa Komisjoni
tänane kriitiline raport Türgi edust liitumiskõnelustel lisab uusi riske.

Vähemalt ei sisalda raport esialgseil andmeil veel soovitust liitumiskõnelused Türgiga üldse katkestada, ehkki Küprose umbsõlm on lahenemata.

"See oleks loomulikult olnud turgudele psühholoogilises mõttes tagasilöök, kui läbirääkimistele oleks suuremat häda tehtud," kommenteeris eile East Capitali Tallinna kontori juht Gert Tiivas, kes vahendab investeeringuid ka varahaldusfirma Türgi fondi. "Türgi majandus ja Türgi ise on meie arvates endiselt väga perspektiivikas koht."

Tiivas möönis, et Türgi fondi käivitamine ei langenud Easti Capitalil just kõige õnnelikumale hetkele. Mais ja juunis tabas arenevaid turge suur müügilaine, kui Euroopa, USA ja Aasia keskpangad inflatsiooniohu tõrjeks intresse tõstsid. "Türgi on alati koht, mis saab kõige esimesena pihta, kui keegi Londonis või New Yorgis kõhklema hakkab," ütles Tiivas. Eile oli fond käivitamise tasemelt 18% miinuses.

Samas on investorite riskiisu tagasi tulnud ning Türgi börs pea poole langusest tasa teinud. USA suurim pank Citigroup on alates augustist kaks korda Türgile antud soovitust tõstnud ning ka JPMorgan leiab, et Türgi aktsiaid võiks portfellis rohkem olla, kui on nende osakaal arenevate turgude indeksis.

Tiivase sõnul on huvi ka East Capitali fondis. "Minu teada on Türgi fondi investeerida soovijaid rohkem kui neid, kes tahavad raha välja võtta, ütles ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. November 2006, 07:19
Otsi:

Ava täpsem otsing