• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Enil Nigeerias mure naftaga

  Nafta hind tõusis, kuna Itaalia naftakompanii Eni ei saanud Nigeeriast mässuliste tegevuse tõttu välja vedada 60 000 barrelit naftat.
  Ettevõte deklareeris force majeure'i ehk taandumist kohustuste täitmisest, suutmata täita lepinguid ettevõttest mittesõltuvate asjaolude tõttu. OPECi suuruselt kuues naftatootja Nigeeria pumpas läinud kuul välja keskmiselt 2,2 mln barrelit naftat päevas. Nigeeria on Aafrika suurim naftatootja.
  Nafta hind tõusis reedel Londonis jaanuarikuu lepingu näol 1,2 protsenti, 60,03 dollarini barrel. New Yorgis kerkis sama tarnetähtajaga nafta hind 1,1 protsenti, 59,90 dollarini.
  Aasta alguses on Nigeeria mässuliste tulemusliku tegevuse tõttu peatunud Royal Dutch Shelli tütarettevõtte naftatoodang, milleks oli keskmiselt 631 000 barrelit musta kulda päevas.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Aimar Ventsel: Kesk-Aasia õppetund – autoriteet pole jumalast antud
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Brenti nafta hind tõusis kolme aasta tippu
Naftahinnad tõusid täna ning Brenti futuurid kerkisid viimase kolme aasta kõrgeima tasemeni. Investorid panustavad sellele, et pakkumine püsib jätkuvalt kitsas, vahendab Reuters.
Naftahinnad tõusid täna ning Brenti futuurid kerkisid viimase kolme aasta kõrgeima tasemeni. Investorid panustavad sellele, et pakkumine püsib jätkuvalt kitsas, vahendab Reuters.
Vilepuhuja märtri rollist välja tõstmine toob ettevõtjatele uusi kohustusi
Selleks, et vilepuhuja julgeks organisatsiooni kitsaskohtadele osundada, peab ta tundma end turvaliselt. Peagi rakenduv Euroopa Liidu direktiiv seab ettevõtetele konkreetsed nõuded tagamaks, et probleemidele tähelepanu juhtija ei satuks märtri rolli.
Selleks, et vilepuhuja julgeks organisatsiooni kitsaskohtadele osundada, peab ta tundma end turvaliselt. Peagi rakenduv Euroopa Liidu direktiiv seab ettevõtetele konkreetsed nõuded tagamaks, et probleemidele tähelepanu juhtija ei satuks märtri rolli.
„Kartke ja oodake halvimat“: häkkerid ründasid Ukraina riigi veebi