Dollari langus pidurdus

ÄP 05. detsember 2006, 00:00

Eile varahommikul euro vastu viimase 20 kuu madalaima tasemeni kukkunud USA dollar (1,3367 dollarit euro = 11,705 krooni dollar) näitas pärastlõunal tõsisemaid jõumärke, kuna turgudele hakati lootma, et Ühendriikide keskpank baasintressimäära alandama ei hakka.

USA dollar langes novembris Euroopa ühisraha vastu 3,6%, kuna investorid spekuleerisid, et erinevalt baasintressimäärade tõstmist jätkavatest Euroopa ja Jaapani keskpankadest võib föderaalreserv 2007. aastal hakata laenuraha odavamaks muutma.

Baasintressimäärade langetamine on aga küsitav, kuna inflatsioonitempo on Ühendriikides jätkuvalt kiire. Arvestamata toidu- ja energiakulusid, tõusid novembris USAs hinnad võrreldes aastataguse ajaga 2,4%. Keskpankurid tunnevad end aga mugavalt, kui aastane hinnakasv kõigub 1-2% piires.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:28
    Otsi:

    Ava täpsem otsing