• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hea meediakoolitus järgib konkreetse kliendi vajadusi

  Kaasaegses avatud organisatsioonis ei ole ajakirjanikega suhtlemine ainult suhtekorraldaja ülesandeks. Oma pädevuse ulatuses võib meediaga suhelda laiem ring kõneisikuid.
  Et meedias ilmuks see, mida tegelikult öelda taheti, peavad kõneisikud tundma ajakirjanduse tööpõhimõtteid ning oskama oma esinemist ja väljaütlemisi sellele vastavalt korrigeerida. Meediaga suhtlemist saab õppida kogemuste kaudu, kuid kindlasti on vähem valulik teha seda koolituse vormis.
  Meediakoolitus võib oma korralduselt olla väga erinev. Teoreetilisest loengust, milles räägitakse üldiselt meediast ja PRist, kuni praktilise esinemiskoolituseni, mille käigus silutakse avaliku esinemise detaile päris telekaamera ees. Seetõttu ei ole õige müüa meediakoolitusi seeriatootena. Hea meediakoolitus on just konkreetse organisatsiooni jaoks kokku pandud "rätsepaülikond", mille puhul teemad ja lektorid on valitud ettevõtte või asutuse spetsiifikast lähtuvalt.
  Enamasti on meediakoolitused organisatsiooni töötajate seas väga populaarsed ja sinna registreeritakse end osalema meelsamini kui teistele sisekoolitustele. Meediakoolitused kannavad endas lisaks üldharivale funktsioonile tihti ka meelelahutuslikke elemente ja neil on meeskonnakoolitusega sarnane mõju.
  Üks suurimaid meediakoolituste planeerimisel tehtavaid vigu on liigne kiirustamine. Eriti esinemiskoolituste puhul ei tohiks ajas kokku hoida, sest avaliku esinemise puhul teeb just rohke harjutamine meistriks. Samuti on väga oluline jätta piisavalt aega igale koolitusel osalejale personaalse tagasiside andmiseks. Selleta kaotab koolitus oma mõtte.
  Teiseks, meediakoolituste lektori meelelahutuslik esinemislaad on auditooriumi jaoks alati hinnatud, kuid sellega ei tohi liialdada. Koolituse eesmärk on siiski uute teadmiste ja kogemuste omandamine.
  Autor: Maris Lindmäe
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
USA börs sulgus järjekordselt punases
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Elmo Rent ja Telia toovad 5G tehnoloogia kaugjuhitavasse sõiduautosse
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
Mainorist lahkunud tippjuhid kohtusid Sõõrumaa juures
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.