Pirelli uus küberrehv hindab tee seisukorda

Mariliis Pinn 12. detsember 2006, 17:55

Pirelli küberrehvidesse pannakse mikrokiip,
mis edastab sõidutingimused juhi ees olevale ekraanile, kirjutas Motor
Authority.

Uutes rehvides asuv mitme anduriga varustatud mikroskeem mõõdab tee temperatuuri ja tuvastab teekatte seisukorra - kas tee on märg, jääs või kaetud lumega. See parandab auto juhitavust rasketes tingimustes.

Rehvi sees peituv elektroonika on võimeline määrama ka rehvi mustri sügavust ning teatama, millal tuleb rehve vahetada.

Tehnoloogia kasutamise patendi ostis Pirelli Fioravantilt.

Pirelli töötab ka uue X-Pressure nimelise rehvirõhu süsteemi kallal. Spetsiaalne andur informeerib juhti, kui rõhk on rehvis vähenenud. Rehvirõhu muutusest saab aru kas rehvil asuvalt indikaatorilt, läbi autoraadio või mobiiltelefoni kaudu - viimasel juhul edastab andur signaali bluetooth'i abil.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. December 2006, 22:13
Otsi:

Ava täpsem otsing