ÄP 5 aastat tagasi: Laar lahkub jaanuaris

ÄP 19. detsember 2006, 00:00

Esmaspäeva, 17. detsembri õhtul oli peaminister Mart Laari kabinetis Toompeal Isamaaliidu ministrite ja juhtpoliitikute koosistumine, mille tulemusel peaks Laar pärast Isamaaliidu juhatuse koosolekut 7. jaanuaril esitama presidendile tagasiastumisavalduse. Nii kirjutas Äripäev viis aastat tagasi.

Presidendivalimised lükkasid liikvele sündmused, mis viivad lähiajal valitsuse tagasiastumiseni. Juba siis kaalus Reformierakond koostööd Keskerakonnaga.

Tartust sai alguse idee loobuda haldusterritoriaalse reformi toetamisest ja mängida ülikoolilinnas võim ümber Keskerakonna ja Reformierakonna kätte, nende mõtete taga on reformierakondlasest Tartu linnapea Andrus Ansip. Liit Keskerakonnaga sõlmus Tartus pärast Isamaaliidu ja Reformierakonna ühtsuse lõhkemist valijameeste häälte jagamisel.

Ansip ütles eile, et Toomas Savi presidendikampaania ajal kaaluti isegi koostöö võimalust Keskerakonnaga. "Tookord peeti hinda liiga kõrgeks," ütles Ansip. "Mina arvan, et me oleks koostööni jõudnud ühel päeval nii või teisiti."

Ansip on ideeline liider Reformierakonna nii-öelda omavalitsuste tiivas, mis vastandub Toompea ja Tallinna liikmetele. Ansip on tuleval aastal ka tõenäoline kandidaat Siim Kallase kohale erakonna esimehena.

Hetkeseis: Järgmise aasta märtsis võib teoks saada Mart Laari kolmas tulemine peaministriks.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing