Börsikommentaar: madalam nafta hind tõmbas kaasa kütusetootjate aktsiad

19. detsember 2006, 10:45

USAs oli eile aktsiaturul languspäev.

Exxon Mobili aktsia hind langes 2,3 protsenti, 75,51 dollarini. Nafta hind langes enam kui dollari võrra barrelist, kuna kütteõli nõudlus on vähenenud ja majandusaktiivsus on aeglustumas.

„Investorid arvestavad aeglasema majanduskasvu mõju kütuse hindadele ja kütusetootjate aktsiatele,” ütles Bryn Mawr Trusti fondijuht Eric Thorne Bloombergile. „Kui majanduskasv aeglustub, võib selle ohvriks langeda ka kütusetööstus.”

S P 500 indeks langes eile 0,3 protsenti, 1422,48 punktini. Dow Jonesi tööstuskeskmine langes 4,25 punkti, 12441,27 punktini. Dow langust pidurdas Citigroupi aktsia tõus. Nasdaq langes 0,9 protsenti, 2435,57 punktini.

„Turul on tunda mõningast muret, et toorainehinnad on juba oma tipud ära teinud ja meil võib olla suisa ülepakkumine,” ütles Pioneer Investment Managementi fondijuht John Carey. „Riskiks on see, et majanduse allakäigu korral võivad ettevõtete kasumid kukkuda rohkem, kui on prognoositud.”

Citigroupi aktsia hind tõusis 2,5 protsenti, 55,44 dollarini. Merrill Lynchi analüütik Guy Moszkowski tõstis neutraalse suhtumise aktsiasse ostusoovituseks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. December 2006, 10:45
Otsi:

Ava täpsem otsing