Askembla kavatseb viia K-Arvutisalongi Ukrainasse

Gert D. Hankewitz 05. jaanuar 2007, 00:00

Eelmise aasta kevadel teatasid Säästumarketi loojad ja praegused logistikafirma S-Marten omanikud Indrek Prants, Sven Mansberg ja Armin Kõomägi, et ostsid oma osaühinguga Upwind arvutikaupluseketi K-Arvutisalong. Mehed jätsid aga tollal ütlemata, et 46-47 protsenti salongi haldavast firmast Upwind läks Rootsi investeerimisfondile Askembla Growth Fund.

Pärimisele, miks seda varem teatavaks ei tehtud, vastas K-Arvutisalongi juhatuse liige Veiko-Peeter Kargu, et juriidilised toimingud võtsid aega. Nii teadsid mehe sõnul kõik omanikud, teiste seas tema ise viieprotsendilise osalusega, et Askemblast saab tegelikult suuromanik. Kuna tegemist oli tuntud fondiga, hoiti asja saladuses, kuni paberid on korras.

Askemblat Eestis esindava Hanno Riismaa sõnul on fondil K-Arvutisalongiga suured plaanid. "Näeme jaekaubanduses kasvu ja me oleme ju kasvufond. Tahaks sellega Lätisse, Leetu ja Ukrainasse minna," sõnas ta ning lisas, et pinda sondeeritakse erinevatel turgudel. Nii pidas Riismaa võimalikuks, et uues riigis võidakse mõni kohalik ettevõte ära osta ning nii oma ettevõtmist laiendada.

Ostuhinda Riismaa avaldada ei tahtnud. "See ei olegi võib-olla nii huvitav number," sõnas ta ning lisas salapäraselt, et huvitavaks läheb siis, kui laienetakse. Ta vihjas, et kulutused, mis praegu eri riikides uuringutele tehtud, pole investeeringutega võrreldavadki.

Konkurendi Ordi omanik ning juht Sulev Sisask ütles Askembla omanikeringi kaasamise kohta, et kui raha pole, peab seda kuidagi saama. "Fondide põhiline idee ongi ju rahastamine," sõnas Sisask. Ta lisas, et pole ise mõne fondi kaasamise peale mõelnud, kuna firma pole rahapuudust tundnud. Sisaski hinnangul poleks fond investeeringut teinud, kui poleks leidnud, et sealt on võimalik ka ise teenida. "Pealt vaadates on neil koduturule vaja investeerida, et asi näeks parem välja," lisas Sisask.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing