Millele kõigele peab mõtlema

Ritta Roosaar 19. jaanuar 2007, 00:00

Oleme juba rääkinud sellest, et tuleb oma külalist tundma õppida ja teadvustada endale kohtumise eesmärk. Sellest lähtub söögikoha stiili, toiduvaliku ja hinnataseme valik. Aga see pole veel kõik.

Üks asi, mida restoranis juhtida ei saa, on seltskond. Üks ja sama restoran võib olla ühel õhtul väga vaikne ja teisel õhtul väga lärmakas.

Populaarne pubi on küll viimane koht, kus saab kellegagi tõsist nõu pidada. Kui tahate asjalikku jutuajamist ja on vaja vaiksemat tausta, siis valige restoran või kohvik. Kui eesmärgiks on lihtsalt tutvumine, mõnulemine, sobib ka rahvarohkem melukoht. Aga arvestage ka piirkonnaga - kesklinn ja äärelinn on aktiivsed eri aegadel ja eri päevadel. Lõunasel ajal on parkimisvõimalus ääretult oluline. Oleks hea, kui oskaksite külalisele juhatada, kuhu ta auto jätta saab.

Kui minnakse õhtusöögile, oleks kõige arukam võtta takso, aga siis tuleks mõelda ka sellele, kuidas kutsutud külalised koju saavad.

Mitte kunagi ärge kutsuge külalisi kohta, kus te ise enne pole käinud. Alati pange laud eelnevalt kinni.

Mõnes kohas saab valida suitsetajate ja mittesuitsetajate kohad, tehke eelnevalt oma külalise harjumused kindlaks. Kui külaline suitsetab, oleks hea, kui oskaksite teda juhatada, kus ta seda teha saab.

Tehke kindlaks, kas sellel õhtul on muusika ja kui, siis milline. Kui pole kavas muusikat kuulata, võib see olla lausa õnnetuseks. Väiksemad kohad ei jõua oma programmi eelnevalt välja kuulutada, aga lauda reserveerides küsige ise järgi. Mõelge ka söögikoha lõhnale, puhtusele. Et poleks räpakas ja ka tualetid oleksid korras, et poleks suitsu- ega rasvakõrbelõhna.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:44
Otsi:

Ava täpsem otsing