• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Büroopindu otsitakse äärelinna

  Aastat 2006 jääb iseloomustama klientide suurenenud huvi kesklinnast väljaspool asuvatele büroopindadele, mille kasuks räägib eelkõige madalam üüritase, parem logistika ning soodsamad ja mugavamad parkimistingimused. Seda oli märgata ka arendajate aktiivsest tegevusest - ehitamisel ja kavandamisel on uusi büroohooneid Tallinna erinevatesse piirkondadesse.
  Üüriklientide nõudmised pindadele ei muutunud, põhilised valikukriteeriumid olid mugav parkimine, hea ligipääs, logistiliselt hea asukoht ning korralikud tehnilised tingimused hoones. Üürnikud on kvaliteedile ja ootustele vastava pinna eest nõus ka kõrgemat hinda tasuma, siit tuleneb ka suhteliselt suur hinnavahe uute büroohoonete ning samas piirkonnas asuvate vanemate vahel.
  Möödunud aastal olid suurema nõudlusega büroopinnad suurusega 100-300 m2 või veidi suuremad.
  2006. aastal kasvas oluliselt äärelinna büroopindade nõudlus, kuid samas on ja jääb alles huviliste grupp, kelle nõudmistele vastavad ainult kesklinnas paiknevad kõrge kvaliteediga bürood. Samas on vastav pakkumine kesklinnas aga suhteliselt piiratud.
  Üürileandjad eelistavad suuremaid ning tuntud nimega kliente. Üüriturul valitsev olukord on andnud omanikele võimaluse üürnikke valida, tagamaks stabiilne ning usalduslik üürikontingent. Üürileandja jaoks tähendavad suurkliendid muu hulgas ka lihtsamat halduskorraldust ja teatavat imagolisa. Kindlasti ei tähenda see aga seda, et väikeklientide olukord lootusetu oleks, kuna suuremate pinnavajadusega üürnike osas kaasneb nende võimaliku lahkumisega vakantsus riski suurenemine.
  Väikeüürnikel ei tasu uutes hoonetes väga lootusrikkalt otsida alla 50 m2 pinda. Väiksemaid pindasid on lihtsam leida madalama kvaliteediga hoonetes.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Indrek Teder: raha räägib. Endiselt
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
USA uute kodude müük langes 9 aasta kiireimas tempos Kõrged laenuintressid survestavad nõudlust
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Töötajad peavad mainekaks tööandjaks energiafirmat, tudengid Microsofti
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Parim juht Madis Toomsalu: Eesti parim juht on hoopis mu ema
Konkursi parim juht 2022 ja LHV Grupi juht Madis Toomsalu rääkis tunnustuse teada saamise järel, et peab Eesti parimaks juhiks hoopis oma ema.
Konkursi parim juht 2022 ja LHV Grupi juht Madis Toomsalu rääkis tunnustuse teada saamise järel, et peab Eesti parimaks juhiks hoopis oma ema.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.