Hapud laenud

Raivo Sormunen 19. märts 2007, 00:00

Kasvav maksejõuetus kinnisvaralaenuvõtjate hulgas lõi USAs möödunud nädalal kõige enam pangandus- ja jaekaubandussektori aktsiaid.

"Kõrge riskitasemega laenuandjate probleemidel on investorite psühholoogiale kindlasti ebasoodne mõju. Turg ei tundu enam nii atraktiivne kui mullu," ütles Bloombergile RNC Genter Capital Managementi president Dan Genter.

USA kinnisvaralaenude assotsiatsiooni andmeil on madala maksejõulisusega klientide hulgas maksetega vähemalt kuu aega hilinenud 13,3%, mis on viimase kolme ja poole aasta kõrgeim näitaja. Väga hea pole seis ka parima krediidivõimega laenuvõtjate hulgas, kellest 2,6% on läinud maksetähtajast üle vähemalt kuu jagu.

Ehkki investeerimispangad Bear Stearns ja Lehman Brothers rahustasid möödunud nädalal investoreid teadetega, et neile ei lähe mured madala maksejõuga klientide laenuportfellides suurt korda ja nende mõju kasuminumbritele on marginaalne, läbisid pankade aktsiad korraliku languse. Bear Stearns kaotas nädalaga 4,3% ja Lehman 6,1%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing