Helenius läheb püüdma Venemaa investorite raha

ÄP 30. märts 2007, 00:00

"Venemaa keskmisest pisut rikkamate inimeste hulk kasvab väga kiiresti. Juurde on tekkinud palju inimesi, kellel on mõni miljon vabu vahendeid, kuid kes ei oska sellega midagi suuremat peale hakata. Raha ei ole piisavalt, et see oleks huvitav hiiglastele nagu Citybank, kuid inimesed sooviksid raha paigutada tootlikumatesse paikadesse kui jätta pangakontole," sõnas Helenius.

Venemaale suundumine on Trigonile osa suurest plaanist saavutada tõsiseltvõetav positsioon Ida- ja Kesk-Euroopa investeerimispanganduses. Heleniuse sõnul müüakse Trigonit Venemaal kui Skandinaavia investeerimispanka.

"Paratamatult on sedasi lihtsam saavutada usaldusväärsust ning edu. Me tahame olla nagu Šveitsi pank Venemaal. Me ei taha minna võitlusse suurpankadega, vaid pigem pakkuda spetsiaalteenuseid. Me hakkame pakkuma inimestele juurdepääsu kiiresti arenevatele Euroopa turgudele, kuhu täna venelane hästi ei kipu," sõnas Helenius. Trigon Capitalil on Venemaal kontor 1995. aastast, selle aasta lõpuks uueneb ka meeskond.

Suurel naaberturul näeb Helenius riski peaasjalikult selles, et venelasest kliendid ei võta Trigonit omaks. "Kui me peaksime Vene turul ebaõnnestuma, kaotame kümneid miljoneid kroone, see on kindel. Samas on meil vahendeid ning soov Venemaal riskida," sõnas Helenius.

Hansa Investeerimisfondide fondijuht Robert Kitt ütles, et Venemaa turg on küll samasugune nagu iga teine, kuid kindlasti on seal väga raske oma tootega läbi lüüa, olgu selleks fondid või midagi muud.

"Tõenäoliselt pakuvad samale klientuurile, keda Trigon püüab, paljud samu tooteid. Kuid ma usun, et kui hästi oma tooteid müüa, ei ole midagi võimatut," sõnas Kitt.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing