23. aprill 2007 kell 11:55

Venemaa andis Eesti suursaadikule pronksmehega seoses noodi

Eesti suursaadik Moskvas kutsuti Vene välisministeeriumi ning talle anti üle noot, milles väljendatakse mittenõustumist Eesti valitsuse plaaniga alustada Tõnismäel kaevamistöid.

Eesti suursaadikule Marina Kaljurannale antud noodis kutsutakse Eesti võime üles loobuma Tallinnas Tõnismäel asuva mälestussamba ümberpaigutamisest ja säilmete ümbermatmise plaanidest, "mis on oma olemiselt suunatud Teises maailmasõjas fašismi üle võidu saavutamisel Hitleri-vastase koalitsiooni riikide rolli ülevaatamisele ja on vastuolus mitte ainult rahvusvahelise õiguse, vaid ka inimliku moraali ja humanismi elementaarsete printsiipidega," on kirjutatud Vene välisministeeriumi kodulehel avaldatud teates, kirjutas ETV 24.

"Nagu noodis on öeldud, loodab Vene välispoliiline ametkond, et Eesti võimud hoiduvad tegudest, millel on kõige tõsisemad tagajärjed Venemaa ja Eesti vahelistele suhetele," seisab teates.

Hetkel kuum