26. aprill 2007 kell 11:32

Vene välisministeerium: Eestis põhiseadus ei kehti

Vene Föderatsiooni välisministeeriumi arvates on uus seadus, mis võimaldab mälestussamba lammutamise, vastuolus põhiseadusega.

Vene välisministeeriumi sõnul on seadus Eesti Vabariigi põhiseadusega vastuolus mitmes punktis ning diskrimineerib inimesi. "Kui see seadus ikka jõustub, tähendab see, et Eesti põhiseadus ei oma riigis üldse mingit jõudu," teatas ministeeriumi esindaja.

"Uue seaduse vastuvõtmise algatajad räägivad, et see mõjub Eesti mainele rahvusvahelisel areenil positiivselt. Missugust moonutatud loogikat on vaja, et arvestada riigi autoriteedi tõusul faktiga, et ühiskond halvustab Hitleri-vastases leeris sõdinud ja Teises maailmasõjas langenud mehi?" imestas Vene Föderatsiooni välisministeerium.

Hetkel kuum