Turismiuudised

ÄP 18. mai 2007, 00:00

SASi kliendid saavad nüüdsest kõigil Scandinavian Airlinesi kontinentidevahelistel lendudel Kopenhaagenist ja Stockholmist Aasiasse ja USAsse kasutada uudseid äriklassi istmeid. Uute istmete laius on 50 cm, istmeridade vahe 155 cm ja reisija jaoks on vaba ruumi 200 cm. Lamamisasendis saab istmest 190 cm pikkune voodi, millel on õlgade kohal veel 15 cm lisaruumi. Lisaks kuulub istme juurde 10,4tollise ekraaniga audio-videosüsteem. Istmetel on sisseehitatud massaažifunktsioon ning hoiukohad sülearvutite ja muude esemete jaoks. SASi äriklassi istmete kaldenurk on kuni 170 kraadi. SAS teeb kauglende 11 lennukiga Airbus 330/340, mis lendavad kümnesse sihtkohta.

Suve lähenedes avati Helsingis taas kaks atraktsiooni, mida ka turistid kasutada saavad. Maikuust pääseb Kauppatorilt laevaga jälle Korkeasaari loomaaeda.

Kaljusaarel asuvas Korkeasaari looma-aias elab üle kahesaja eri loomaliigi, esindatud on nii arktilise tundra kui ka troopiliste vihmametsade elanikud. Africasia ja Amazonia majad kujutavad endast vaateaknaid troopilisse liigirikkusesse. Amazonase majas valitseb aastaringselt kuum ja niiske troopikakeskkond.

Korkeasaari loomaaias elavad ka mitmed hävimisohus kaslased: lumeleopardid, amuuri tiigrid ja leopardid. Kaslasi tasub vaatama minna õhtusel ajal, kella kuue ja kaheksa paiku, mil loomad on aktiivsemad. Mai ja juuni on paljudele liikidele ka poegimisaeg.

Maikuust sõidab Helsingis ringi punasevärviline Spårakoffi tramm. Suvise Helsingiga tutvudes saab pubitrammis nautida jahedat õlut, siidrit või soovi korral hoopis karastusjooke. Spårakoffi tramm väljub Mikonkatult Rautatientori lähedalt. Ekskursioon pubitrammis kestab 40 minutit. Täiskasvanule maksab pilet kaheksa eurot.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:47
Otsi:

Ava täpsem otsing