Agnes Ojala • 13. juuni 2007 kell 14:08

Parts: Eesti Raudtee sõltuvust Venemaast tuleb vähendada

Täna riigikogu infotunnis ütles majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts, et Eesti raudtee ja sadamate sõltuvus Vene tooraine väljaveost tuleb lõpetada.

"Tänane seis on tõesti niisugune, et Eesti Raudtee veod on vähenenud, nende vedude läbi Eesti vedamine ... ei ole Eesti valitsuse kontrolli all, Eesti valitsusel on üsna raske neid mõjutada," vahendas Partsi sõnu Eesti Päevaleht Online.

Partsi sõnul sõltub Eesti Raudtee tulevik sellest, kui palju ja kuidas tegelikult areneb transiit Ida ja Lääne vahel ja kui palju me saame siit endale tükikese.

"Ma juhin tähelepanu, et ega ka need samad Vene ettevõtjad, kes otsustavad, kust on kasulikum, kahjulikum kaupa saata, ei ole vabad oma otsustes," selgitas Parts, rõhutades, et kindlasti on hädavajalik strateegiline töö, et vähendada Eesti Raudtee, Tallinna sadamate või Eesti sadamate sõltuvust Vene tooraine väljaveost.

Hetkel kuum