Eksperdid: Eesti majandus jahtus

Kaisa Tahlfeld 06. juuli 2007, 00:00

Ekspertide grupi hinnangust nähtub, et Eesti majanduskasv teises kvartalis aeglustus, kuid samavõrra võib see olla ka jätkuv ülekuumenemine, mille ilminguteks on inflatsioon, tööpuuduse vähenemine ja surve palkadele, selgus Eesti Konjunktuuriinstituudi ülevaatest.

Instituudi juhtivteaduri Leev Kuuma sõnul on praegu majanduses soovitusi anda raske, kuid autopiloodilt tuleks üle minna käsitsi juhtimisele. Samas ei osanud Kuum kommenteerida, kas see oleks ilmtingimata parem üleminek.

"Pehme maandumine majanduses jätkub," märkis Kuum. Ekspertide hinnangul võib ka 2007. aasta teisel poolel jätkuda majanduskliima mõõdukas jahtumine. "Midagi katastroofilist majanduses meie analüütikud teisel poolaastal ei näe," lisas Kuum.

Ekspordiootused püsivad rahuldavad, kuid inflatsioon jääb ka teisel poolaastal kõrgeks (5,5%). Praegust seisu hindab 81% ekspertidest heaks, 19% rahuldavaks.

"Ka maailmamajanduses pole eksperdid veel kindlad, mis saab edasi. Tõenäoliselt jätkub majanduskliima mõõdukas jahtumine," märkis Kuum.

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsi sõnul liigume normaalse majanduse poole.

"Meeletu kinnisvara hinna kasv, palgareform, uljas raudtee tagasiostmine, kõik need on toonud meid Aserbaidžaani tasemele - majandus kasvab aastas 30%. See on ju hea, kui majandus jaheneb lõpuks rahulikult," kommenteeris Parts pressikonverentsil. "Peame siiski olema valmis selleks, et osa ettevõtteid paneb uksed kinni ning osa töötajaid läheb mujale tööle," ütles Parts.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing