3. august 2007 kell 7:23

Vene võimud peavad Priit Kasakut uppunuks

Venemaa ametivõimud peavad vähetõenäoliseks, et pühapäeval Habarovski krais jahi- ja kalaretkel kadunuks jäänud Priit Kasak võiks veel elus olla. Nad arvavad, et eestlane uppus.

"Oleme kahe otsingurühmaga läbi kamminud kogu lähiümbruse ja kuna me pole kadunud eestlasest leidnud ühtegi jälge, siis oletame, et ta on tõenäoliselt uppunud," ütles eile SL Õhtulehele hädaolukordade ministeeriumi Habarovski piirkonna dispetšer Valeri Zahharov, kes täidab otsingustaabi valvekorrapidaja kohuseid.

"Arvame, et tema kadumisele muud seletust pole kui uppumine. Sealt voolab läbi Anjui jõgi, mis suure veetõusu pärast on praegu väga kiire vooluga ja kärestikuline. Kuna meil valitseb mitmendat nädalat põrgukuumus, käivad paljud inimesed end veekogudes jahutamas. Kardame, et nii juhtus ka kadunuks jäänud eestlasega. Jõe kiire vool võis ta endaga kaasa viia või ütles tal süda üles. Sest kui 30kraadisest leitsakust 14kraadisesse jõevette minna, võib suur temperatuurivahe südame seisata," rääkis Valeri Zahharov.

Ralli- ja metsaärimees Priit Kasak, kes oli Venemaal Habarovski krais ühe kaasmaalase ning kaheksa kohaliku elaniku seltsis jahi- ja kalaretkel, kadus pühapäeval teiste juurest metsalaagrist jäljetult.

Hetkel kuum