22. august 2007 kell 7:52

Hoolimata kiirest hinnatõusust on Eestis toit Soomest poole odavam

Toidu hind on Eestis kerkinud kolmveerandini Euroopa Liidu keskmisest tasemest.

Kui kümne aasta eest oli ilmselge, et Eestist Lääne- või Põhja-Euroopasse reisima minnes on kasulik kodust moonakott kaasa võtta, siis nüüd ei ole sellel enamasti mõtet. Hiljuti avaldatud Eurostati andmete põhjal võib öelda, et 2006. aastaks jõudis siinne toidu ja mittealkohoolsete jookide hinnatase 75 protsendini Euroopa Liidu (EL27) keskmisest, kirjutas Ärileht.

Kõige odavama toiduga Euroopa riigid – kui Ukraina, Valgevene ja Moldova välja jätta – olid 2006. aasta seisuga Bulgaaria ja Makedoonia (56% EL27 keskmisest tasemest). Kõige kallima toiduga olid Island (164%) ja Norra (158%). Soome ja Rootsi on samal ajal Euroopa kõige kallimate maade esiviisikust välja langenud, andes koha Islandile ja Iirimaale.

Hetkel kuum