EKP ei jälgi rahapakkumist

Raivo Sormunen 29. august 2007, 00:00

Eurotsoonis kiire hüppe teinud rahapakkumine ei pane UniCredit Marketsi ökonomisti Marco Krameri sõnul Euroopa Keskpanka (EKP) veel septembris baasintressimäära tõstma.

Eurotsooni laiem rahapakkumine (M3) kasvas juulis võrreldes aastatagusega 11,7 protsenti. Tegemist oli kiireima kasvuga viimase 28 aasta jooksul. Rahapakkumine, mis koosneb peamiselt käibel olevast sularahast majanduses ning kõikvõimalikel pangadeposiitidel, on keskpanga jaoks inflatsiooni prognoosimisel üks peamisi näitajaid. Mida kiiremini kasvab majanduses likviidsete varade hulk, seda suuremad on võimalused hinnatõusuks. EKP jaoks on talutav M3 kasvukiirus 4,5 protsenti aastas. Krameri hinnangul rahapakkumine lähitulevikus kasvab, kuna investorite riskijulgus on vähenenud ning nõudlus likviidsete varade järele on tõusnud.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing