Jälle see kinnisvara

Raivo Sormunen 29. august 2007, 00:00

Uudis, et müügis olevate majade pakkumise maht ulatus juulis viimase 16 aasta kõrgeima tasemeni, saatis USA aktsiaturu esmaspäeval mõõdukasse langusse. Eile hommikul langus jätkus, kui Standard & Poor's teatas, et majade müügiindeks langes II kvartalis aastatagusega võrreldes 3,2 protsenti. Tegemist on kiireima langusega pärast aastat 1987, mil agentuur vastavat indeksit arvestama hakkas.

Rahvusliku kinnisvaramaaklerite assotsiatsiooni andmeil ulatus juulis olemasolevate majade müügimaht aasta baasile ümberviiduna 5,75 mln ühikuni, mis on viimase 5 aasta madalaim näitaja. Ehkki analüütikud olid seda oodanud, tegi neid murelikuks eramute ülekülluse kasv. Praeguse müügitempo juures ulatub müügisolevate elamute pakkumismaht 9,2 kuuni, mis on kõrgeim näitaja pärast 1991. aastat.

"Me näeme tõenäoliselt majade müügi edasist langust. Nõudluse ja pakkumise vahel puudub tasakaal - on palju inimesi, kes tahavad müüa ja palju ebakindlaid ostjaid," ütles Bloombergile Lehman Brothers Holdingsi peaökonomist Ethan Harris.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing