Müügi asemel üüritakse korter välja

ÄP 10. september 2007, 00:00

Toomas Perli
N-ö ulmelise hinnaga on mu korterimüügi kuulutus rippunud vahelduva eduga umbes kuus kuud.

Mõistliku hinnaga panin selle üles kunagi 19.-20. augusti paiku. Selle aja jooksul olen korteri hinda langetanud 16 000 krooni võrra.

Kui aga tehtaks soovitust 10% madalam pakkumine, poleks ma sellega siiski nõus, vaid pigem üüriksin siis juba oma korteri välja.

Tauno Uibo
Korter läks müüki eelmise aasta novembris. Panime teadlikult kõrgema hinna, et vaadata, kuidas läheb, sest väljakolimise plaan oli alles märtsis-aprillis. Paari nädala pärast ilmuski ostja, kes oli nõus kohe välja ostma nõutud hinnaga, niipea, kui saab oma kinnisvarast (maja Viljandis) lahti.

Kuigi see pidi kohe-kohe juhtuma, müüb ta oma maja minu teada tänini, vaatamata hinna langetamisele jne. Järgnes passiivne müügiperiood, kus aeg-ajalt käis huvilisi vaatamas, kõigile meeldis ja nad olid valmis ostma, kuid siis kadusid ilma põhjenduseta ära. Augustis lasin hinna ca 15% alla - pärast seda käiku ei olnud enam mitte ühtegi huvilist. Septembri alguses panin müügikuulutuse kõrvale ka üürikuulutuse, sest polnud mingit tahtmist korteri kommunaalmakseid talvekuudel tasuda.

Samal päeval käis korterit vaatamas 16 huvilist, pea kõik olid valmis maksma küsitud üürihinnast kõrgemat hinda, kuid kuna minu prioriteet oli jätkuvalt korter müüa, jäid sõelale neist kaks. Nüüd nad siis hetkel konkureerivad omavahel ja korteri hind on taas tõusuteel (hetkel 10%), ei tea veel, millega see lõpeb.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing