Google 700 dollarit

Tõnis Oja 01. november 2007, 00:00

Google'i aktsia hind kerkis eile Nasdaqil kauplemispäeva alguses esmakordselt ajaloos üle 700 dollari taseme.

Eelmine maagilise hinnataseme, 600 dollari ületamine toimus vaevalt kuu aega tagasi. Võrreldes septembri keskpaigaga, on ettevõtte väärtus kasvanud 53 miljardi dollari võrra. See on enam kui ettevõtte peakonkurendi Yahoo! turuväärtus kokku.

Kes julgesid Google'i aktsiatesse kohe algusest peale investeerida, on olnud juba pikemat aega või sees.

Ettevõte läks börsile 2004. aasta augustis ning selle hind on avaliku aktsiaemissiooni (IPO) hinnaga võrreldes kerkinud enam kui kaheksa korda. Oma 219 miljardi dollariga (2,4 triljoni krooni) on ettevõte S&P 500 indeksi koosseisu kuuluvatest ettevõtetest turuväärtuse poolest auväärsel viiendal kohal.

Esikohal on kütusegigant ExxonMobil, mille turuväärtus on üle 507 miljardi dollari. Tööstuskonglomeraadi General Electricu väärtus on 415 miljardit dollarit, tarkvaragigant Microsofti väärtus 334 miljardit dollarit ning telekommunikatsioonikompanii AT&T väärtus 253 miljardit dollarit. Google'ile järgnevad 215 miljardi dollariga tarbekaupade tootja Procter & Gamble ning USA suuremaid panku Bank of America (213 mld USD).

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:08
    Otsi:

    Ava täpsem otsing