VKG loobub Järve Biopuhastuse kasuks

ÄP 12. november 2007, 00:00

"Nagu teada, keeldus VKG tütarettevõte AS Viru Vesi linna veemajanduse teenuse osutamisest alates järgmise aasta 1. jaanuarist. Keeldumise põhjus oli linnavalitsuse vee hinnapoliitika, millega ettevõte polnud nõus. Pärast seda pidasime intensiivseid läbirääkimisi potentsiaalsete operaatoritega ja lõpuks jõudsime kokkuleppele OÜga Järve Biopuhastus. Nemad olid nõus linnavalitsuse määratud vee ja kanalisatsiooni tariifidega," rääkis Kohtla-Järve linnapea Jevgeni Solovjov.

Lähiajal jätkatakse läbirääkimisi ASi Viru Vesi ja OÜ Järve Biopuhastus vahel, et uus operaator võtaks üle nii kliendibaasi kui ka vajaliku arvu eelmise operaatori töötajaid.

"Meie ettevõte on valmis saama uueks veeoperaatoriks Kohtla-Järve linnas ja jätkama oma tegevust regiooni veepuhastusseadmete renoveerimisel. Hind võiks muidugi alati olla kõrgem, aga ma olen kindel, et me saame hakkama," ütles Järve Biopuhastuse juhatuse liige Viktor Tomson. "Me plaanime tööle võtta umbes 40 ASi Viru Vesi töötajat," lisas ta.

Viru Vee juhataja Mati Küünal ja emafirma Viru Keemia Grupi juht Janek Parkman kohtusid 6. novembril Solovjoviga, aga hinnakompromissini ei jõudnud.

"Meie selgitasime, et veeäril, nagu igal teiselgi äril, peab olema majanduslik mõte. Linnavõimu kehtestatud hinnaga me seda mõtet ei näe, seepärast pidasime vajalikult ausalt välja öelda, et seda teenust enam ei osuta," ütles Küünal. Tema sõnul oleks asi majanduslikult mõttekas, kui rentaablus oleks kas või 7-8%.

Kuigi suur osa veetorustikust kuulub Kohtla-Järvele, on osa sellest ka Viru Vee oma. "Läbirääkimistel selgub, mis tingimustel me need loovutame," ütles Küünal.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing