Delfi eksomanikul uus tasuv tehing soojas

Agnes Ojala 19. november 2007, 00:00

Möödunud nädalal pidas Interinfo Tallinnas potentsiaalsete ostjatega neli päeva läbirääkimisi.

Interinfo juhi Magnus Sonnorpi sõnul ei oota nad Telemadia ASi ja teiste tütarettevõtete müügist siiski nii head tulemust kui Delfist. "Delfi tehing oli meie jaoks erakordselt hea, kuid nagu alati selliste tehingutega, on osalt tegu õnne ja osalt raske tööga. Meil oli tõsiselt õnne," rääkis Sonnorp.

"Infomeediaettevõtted ostsime 1997. aastal. Need on olnud meie käes Delfist palju kauem ja ma ei teagi, kui palju me nende eest maksime, kuid ostuhind oli päris madal. Seega kordarvu mõttes võib tehing olla, jah, sama tasuv kui Delfi, kuid see on pikema aja jooksul teenitud," selgitas ta.

Sonnorpi sõnul ei ole praegu müüdavate firmade kasumlikkus nii suur kui Delfil, kuid Balti riikide firmad on väga stabiilsed ja selged turuliidrid.

"Potentsiaalsete ostjate seas on nii infomeediafirmasid, teisi meediaettevõtteid kui ka finantsinvestoreid nii Balti riikidest kui ka mujalt," sõnas Interinfo juht, lisades, et nende seas on ka Eestis laiemale üldsusele tuntud nimesid.

Millal tehing toimuda võiks, ei osanud Sonnorp esialgu öelda. "Loodame aasta lõpuks jõuda teatud kokkuvõteteni."

Pärast infomeediaettevõtete müüki ei ole Sonnorpil siinmail esialgu plaanis kohe uusi tegemisi ette võtta. Texas Pacific Group aga on regioonist väga huvitatud. "See on ainus USA riskikapitalifirma, kel on kontor Moskvas. Nad usuvad siinsesse regiooni väga, eriti vast Venemaasse," selgitas ta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:11
    Otsi:

    Ava täpsem otsing