Kondoomid tõid miljoneid

Gert D. Hankewitz 22. november 2007, 00:00

Olete kindlasti telerist sarjade vahele näinud reklaame Harpicu WC-puhastajast, iga nõudepesumasina sõbrast Calgonitist ja Durexi kondoomidest öiste rõõmude jaoks. Selle eest võite tänada neid importiva Kriss Tradingu omanikku Andrus Tasakut, kes jagab 2 miljoni krooniga dividendiedetabeli viimast kohta.

Elutahteline ja telefoniski ülimalt sümpaatne Tasak alustas äriga 1994. aastal, kui midagi poest saada polnud.

"90ndate alguses oli ju defitsiit. Kohalikku tootmist polnud ja sestap saigi impordi pool välja otsitud," räägib Tartus kaubanduse organiseerimist õppinud Tasak.

Erinevalt paljudest eakaaslastest ei peibutanud praegu 30. eluaastates Tasakut toonased üüratut tulu pakkunud alad, nagu aktsiad või kinnisvara. "On neid, kes on turusituatsioonide muutumisel hüpanud eri sektoritesse. Teine võimalus on aga arendada olemasolevat ettevõtet, mis huvitab nii ennast kui ka personali," paljastab ta oma filosoofiat.

"Ta üritab leida endale selgust maailmaprobleemides," iseloomustab Tasakut endine mööblifirma Thulema omanik August Kull, kes tunneb sõpra ülimalt kärsitu inimesena. Tasak ei suuda Kulli sõnul tihtipeale enda saavutustega rahul olla. "Ta paneb end pidevalt proovile, on otsija hingega," kirjeldab Kull.

Kahte meest seob kirg ekstreemturismi vastu: Kulli jutu järgi on Tasak võimeline paar nädalat külmas ja märjas elama, teadmata, kus veedab järgmise öö. "Ta ei karda seda. Täiesti huvitav on see, et ta on ülevoolavat energiat täis," märgib Kull. Samas pole retkede eesmärk inimeste juurest põgeneda. "Ta otsib kompanjone, pole erak," lisab Kull.

Et kevadel on plaanis reis Euroopa kõrgeimasse tippu, püüab Tasak seni veeta aega perega, eriti kümnekuuse pojaga. "Need on meile mõlemale armsad ja magusad hetked, mida ei tahaks käest lasta," leiab vabaabielus Tasak. "Siiras lapse rõõm ja naeratus."

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:11
    Otsi:

    Ava täpsem otsing