Vene oligarhid jagavad Norilski niklitootjat

Sirje Rank 26. november 2007, 00:00

Seda juhul, kui kolmas oligarh, Vladimir Potanin, ise Prohhorovi osalust ei osta.

Prohhorov ning Potanin, kellele kuulub samuti 25% Norilski niklitootjast, otsustasid oma pika ärikoostöö lõpetada pärast seda, kui Prohhorov sattus Courcheveli suusakuurordis sutenöörlusskandaali, milles Prantsuse kohus ta aasta alguses küll kahtluse alt vabastas. Läinud nädalal pakkus Prohhorov oma osalust Potaninile 15,7 miljardi dollari eest.

Reedel teatas Prohhorovile kuuluv Onexim Group, et sama osalust Norilski niklitootjas on valmis ostma ka Rusal. Selle tehingu järgi saaks Onexim 11% Rusalist ning ülejäänud hinna sularahas. Samuti saaks Onexim koha Rusali juhatuses, vahendas agentuur Bloomberg.

"Rusali ja Norilski niklitootja ühendamine Venemaa metalli- ja kaevandushiiuks, millel on liidripositsioon maailma alumiiniumi-, nikli- ja plaatinaturul ning suur kasvupotentsiaal, tähendaks mõlema firma aktsionäridele olulist väärtuse tõusu," ütles Onexim Groupi tegevjuht Dmitri Razumov.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing