Prisma kassasüsteem välistab öise alkoholimüügi

Agnes Ojala 08. jaanuar 2008, 13:46

Prisma Peremarket kasutab oma kauplustes
uut alkoholimüügi kontrollsüsteemi, mis takistab alkoholi kassast läbi löömist
ajavahemikus 20.00-8.00.

Eelmise aasta sügisel võttis Prisma Peremarket kasutusele kontrollsüsteemi, mis aitab ära hoida alkoholi- ja tubakatoodete müüki alaealistele. Kassasüsteemi arendamise eesmärk on kassapidajate töö lihtsustamine alkoholimüügi piirangutest kinnipidamiseks, teatas poekett.

Prisma Peremarketi tegevjuhi Janne Lihavaineni sõnul muudab uus süsteem kassapidajate töö lihtsamaks. „Uus süsteem aitab vältida vaidlusi ostjatega, kes püüavad müüjaid survestada alkoholi müüma ka pärast kaheksat,” märkis Janne Lihavainen.

Ajavahemikus 20.00-8.00 kuvavad Prisma Peremarketi kassamasinad vastava toote triipkoodi lugemisel teate, et kõikide sortimendis olevatele alkoholitoodete müük on keelatud. Kontrollsüsteem toimib juba Mustamäe Prismas, eilsest juurutati süsteem Kristiines asuvas Prisma Peremarketis. Teistes Prisma Peremarketites tuleb süsteem kasutusele lähiajal.

Prisma Peremarket on varem oma hüpermarketites sisse viinud kontrollsüsteemid, mis aitavad kassapidajatel ära hoida alkoholi- ja tubakatoodete müüki alaealistele. Nimelt ilmub Prisma Peremarketite kassamasinate ekraanidele alkoholi- ja tubakatoote läbilöömisel märge, mis tuletab müüjale meelde vajadust kontrollida ostja vanust. Prisma uuenduse tulemusel algatas Tallinna linnavolikogu liige Tarmo Kruusimäe eelnõu, mille kohaselt vanuse meeldetuletussüsteem tuleks muuta alkoholiga kauplevates poodides kohustuslikuks.

Prisma Peremarket on Põhjamaade juurtega kaubanduskett, mis tegutseb nii Soome, Eesti kui ka Läti turgudel. Eestis tegutseb Prisma Peremarket alates 2000. aastast. Prisma Peremarket annab Eestis tööd ligi 700 inimesele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. January 2008, 13:46
Otsi:

Ava täpsem otsing