Maive Rute: võime 10 aasta jooksul heade innovaatorite gruppi jõuda

Agnes Ojala 30. jaanuar 2008, 16:30

Euroopa Komisjonis väikeste ja keskmise
suurusega ettevõtetega tegelev Maive Rute usub, et praegu mõõdukalt
innovaatiline Eesti võib 10 aasta jooksul paremale tasemele jõuda.

"Eesti on Euroopa innovatsiooniindeksi tabelis mõõdukate innovaatorite hulgas, olles Euroopa keskmisest veidi maas. Meil on siin potentsiaali asju paremini ajada. Võime 10 aasta jooksul heade innovaatorite gruppi jõuda,“ ütles Rute tänasel Äripäeva Gaselli kongressil.

Eesti tulemus 0-1punktise skaalaga indeksis on 0,37, Euroopa keskmine 0,45. Samas on Euroopa suurimad innovaatorid tunduvalt paremal järjel kui USA, mida peetakse maailmas suureks eeskujuks. Nii on indeksi tipus Rootsi, Šveits, Soome, Iirimaa, Taani jt. Rootsi maksimaalne tulemus oli 0,73.

Samas on Eesti tulemus keskmisest madalam Maive Rute sõnul ilmselt ka seetõttu, et meil on investeeringud teadus- ja arendustöösse väga väikesed. Asume investeeringute poolest kehvade innovaatorite hulgas, panustades sellesse Euroopa keskmisest ligi 3 korda vähem.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. January 2008, 16:30
Otsi:

Ava täpsem otsing