Toidukaupade käibemaksumäära alandamise ettepanek lükati tagasi

30. jaanuar 2008, 17:15

Keskerakonna ettepanek vähendada
toidukaupade käibemaksumäära järgmisest aastast 18 protsendilt viiele, ei
leidnud täna riigikogus toetust.

Keskerakondlane Maarika Tuus ütles riigikogus, et Eestis on aastaid räägitud käibemaksu alandamisest toidule. „Nüüd, mil toidukaupade hinnad on teinud rekordtõusu, oleks käibemaksu alandamine eriti vajalik. Tasub vaid vaadata Euroopa poole ja näeme, et Eesti on praegu Euroopas tagant poolt eelviimane oma kõrge käibemaksumääraga toiduainetele. See tähendab, et ühe erandina Taaniga on Euroopa riikides toiduainete käibemaks meie omast madalam või puudub üldse,“ rääkis ta.

Tuus tõi veel näiteid, et Küprosel ja Maltal on toidu käibemaks null, Luksemburgis 3%, Hispaanias on 4% (kusjuures just viimasel ajal on teda alandatud neljale, seitse oli ta siin paar aastat tagasi). Leedus on 5%, ainult käibemaks, Kreekas 7 ja ka nemad on 1% võrra just alles alandanud, Eestis 18, Lätis on küll 18, kuid mitmetele toiduainetele on see tehtud viie peale.

Tulemusega poolt 53 ja vastu 30 riigikogu liiget, on Keskerakonna algatatud käibemaksuseaduse täiendamise seaduse eelnõu esimesel lugemisel tagasi lükatud, kirjutas riigikogu.ee.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. June 2008, 11:02
Otsi:

Ava täpsem otsing