Eesti Raudtee: ootused Venemaa suhtes on kõrged

Hille Tressum 03. märts 2008, 15:16

Eesti Raudtee avalike suhete juhi Urmas Glase sõnul eufooriasse veel ei
langeta, kuid tänu äsja valitud Venemaa uuele presidendile on ootused
kõrged.

Eesti Raudtee eelistab jääda äraootavale seisukohale.

"Ennustamine on tänamatu tegevus. Ennekõike jääme äraootavale seisukohale. Eks viimase aasta jooksul on näha olnud, kui kõikuvad on kahe riigi vahelised suhted. Seetõttu on raske ka midagi prognoosida," sõnas Glase, lisades, et Eesti Raudtee ei ole välispoliitikas nii tugev ekspert, et prognoosida uue presidendi välispoliitilisi seisukohti.

"Olen ka ise lugenud Venemaa uue presidendi suhtes uutesse kõrgustesse tõusnud ootusi. Eesti Raudtee jääb kindlasti siinjuures reserveerituks, kuigi ei saa salata, et Eesti-Vene suhete soojenemine võib avaldada soodsat mõju ka kahe riigi vahelisele kaubavahetusele ja seeläbi ka ettevõtte tööle. Ent samavõrd palju on Eestis poliitikuid, kes usuvad, et kahe riigi suhetes ei muutu midagi. Nii, et esialgu Eesti Raudtee kindlasti ilma muutusi tõestavate märkideta eufooriasse ei lange," sõnas Glase.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. May 2008, 17:07
Otsi:

Ava täpsem otsing