Arco Vara kempleb linnaga magusa arenduse pärast

01. aprill 2008, 07:25

Jookseb juba kuues aasta, mil Arco Vara
koos äripartneri OÜga Regati Valdused püüab läbi suruda Pirita TOPi magusa
18hektarise ala detailplaneeringut pea 300 merevaatega korteri ehitamiseks, linn
aga soovib korterite arvu poole võrra kärpida.

Pärast kolm aastat kestnud vaidlusi tänavu jaanuaris Tallinna Olümpiapurjespordikeskuse (TOPi) alade detailplaneeringule heakskiidu saamist Pirita halduskogult asus Arco Vara unistuste projektile kaikaid kodaratesse loopima Pirita linnaosavanem Tiit Terik, kes teatas eelmisel nädalal, et linnaosavalitsus ei kooskõlasta detailplaneeringut. Teriku selja taha on koondumas ka Tallinna linnaplaneerimise amet eesotsas linna peaarhitekti Endrik Männiga.

"TOP on seisukohal, et Pirita linnaosavanema negatiivne kooskõlastus detailplaneeringu projektile on motiveerimata, üldsõnaline, õigusvastane ning detailplaneeringu projekti on võimalik vastu võtta sellele vaatamata," sõnas TOPi nõukogu esimees Aivar Tuulberg. "Merevaade säilib TOPi kinnistust kesklinna suunas täies mahus, mistõttu vastuolu Tallinna arengukavaga puudub," vaidles Tuulberg vastu Pirita linnaosavanema peamisele etteheitele, nagu varjaksid planeeritavad elumajad liigselt merevaadet.

Pirita linnaosavanema Tiit Teriku sõnul on linna kompromiss konkreetne - 18 kortermajast 8 linnapoolsemat tuleb jätta ehitamata ning ülejäänutes tuleks pool pinda kujundada äripindadeks. "Kortermajade ala me seal kindlasti näha ei taha, üldplaneering lubab segaala arendamist," toonitas Terik, kelle sõnul on nüüd pall TOPi omanike käes.

"Linnapilti kujundavad ja kavandavad eelkõige linnaplaneerijad, linnaosa vastuseis Arco Vara nägemusele TOPi alast on meile teada," ütles Arco Vara tegevjuht Aare Tammemäe. Täpsemalt ei soovinud Tammemäe vaidlusi linnaosavalitsusega kommenteerida, kuna tegemist on tundliku teemaga. Ta kinnitas vaid, et planeeritavate uute elamute puhul on korruselisus madal ja jälgib linnaosa üldplaneeringut, merevaade majade vahelt ei kao ning rand säilib oma ilus kõigile linnakodanikele.

Tallinna linna peaarhitekt Endrik Mänd teatas, et nõustub Pirita linnaosavanema Teriku seisukohaga mitte lubada elumajade domineerimist. "Planeeritaval alal ei tohi olla valitsevaks elufunktsioon," sõnas Mänd. Ta lisas, et kust ja kui suurel määral hakkavad kavandatavad hooned varjama merevaadet, sõltub planeeringu lõplikust lahendusest. Kindlasti ei tohi Männi sõnul planeeringuga kavandatu piirata juurdepääsu mereni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. April 2008, 13:43
Otsi:

Ava täpsem otsing