Annus: võimalik süüdimõistev otsus enne 4-5 aastat ei tule

15. aprill 2008, 15:52

Merko Ehituse nõukogu esimehe kohalt
taanduv Toomas Annus kinnitas, et ettevõte ei põgene uurimise eest, vaid tagab
riigile kõigi võimalike kohustuste täitmise süüdimõistva kohtuotsuse puhul.

Toomas Annuse sõnul on Merko Ehituse pakutav jagunemiskava parim võimalikest lahenditest ettevõtte aktsionäridele, töötajatele ja tellijatele.

Annus distantseerub ettevõtte majandustegevusest ja jääb Merko Grupi kaudu ettevõtte aktsionäriks.

„On päris selge, et Merko Ehitusel ei õnnestu ettevõtte tegevusest seda konstrueeritud kahtlustust ilma minu isikuta lahutada, senisel viisil jätkata aga ei ole enam mõistlik. Võimalik, et oleksime pidanud jagunemise ette võtma juba sügisel 2007, kuid me alahindasime kogu selle protsessi venimise mõju Merko Ehituse majandustegevusele,” sõnas Annus.

Annuse sõnul ei muutu midagi olulist ettevõtte igapäevases juhtimises. „Me oleme üks meeskond, kuid minu roll selles ettevõttes ei ole viimasel aastal olnud täisväärtuslik, seepärast ei mõjuta lahkumine ka ettevõtte käekäiku,” sõnas Annus.

Merko Ehituse teatel jagatakse restruktureerimise käigus ettevõte kaheks, millest ühte jäävad maadevahetusega seotud kriminaalasja võimalikud õigused ja kohustused ning 300 miljonit krooni eest likviidseid varasid ning teise eraldatakse kogu ülejäänud majandustegevus ja kõik kehtivad lepingud.

Nn maadevahetuse kriminaalasjaga seotud ettevõttesse eraldatakse 300 miljoni krooni eest likviidseid varasid, tagamaks ka maksimaalsete kohustuste täitmine. Kriminaalasjaga seotud ettevõte saab endale uue nime, vähemalt esialgu jäävad mõlemad ettevõtted ka Tallinna börsile.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. April 2008, 16:17
Otsi:

Ava täpsem otsing