Ministeerium ei nõustu EAKLiga võrdse kohtlemise seaduse osas

22. aprill 2008, 21:10

Justiitsministeeriumi esindaja sõnul ei
halvenda riigikogu menetluses olev võrdse kohtlemise seaduse eelnõu kehtivat
olukorda, nagu väitis ametiühingute keskliit (EAKL).

EAKL teatas eile, et ei mõista sellise pooliku eelnõu mõtet, mis käsitleb diskrimineerimist töösuhetes ainult selliste tunnuste alusel nagu töötaja rahvus (etniline kuuluvus), rass, nahavärv, usutunnistus või veendumused, vanus, puue või seksuaalne sättumus. EAKLi hinnangul ei tohi diskrimineerimisaluste loetelu olla kinnine, kirjutas ETV24.

Eelnõu halvendab EAKLi sõnul kehtivat olukorda, sest kitsendab kaitset diskrimineerimise eest. EAKL-i väitel ei reguleeri eelnõu ebavõrdse kohtlemise küsimusi, kuna piirdub üksnes viitega võrdse kohtlemise seadusele.

EAKL-i kriitikat kommenteerinud justiitsministeeriumi avaliku õiguse talituse nõunik Ebe Sarapuu ütles aga, et diskrimineerimise keeld on ammendavalt sätestatud Eesti põhiseaduses.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. April 2008, 21:07
Otsi:

Ava täpsem otsing