Arco Vara hakkab aktsiaid tagasi ostma

09. juuli 2008, 17:01

Arco Vara 13.05.2008.a. toimunud
aktsionäride korralisel üldkoosolekul anti Arco Varale õigus omandada oma
aktsiaid viie aasta jooksul üldkoosoleku otsuse vastuvõtmisest, kusjuures
omandatavate aktsiate nimiväärtuste summa kokku ei või ületada 10%
aktsiakapitalist ehk maksimaalselt 9 528 415 aktsiat.

09.07.2008.a. otsustas Arco Vara juhatus üldkoosoleku poolt antud õigust kasutada ning käivitada aktsiate tagasiostuprogrammi. Antud juhatuse otsuse alusel ostetakse tagasi maksimaalselt 4,0 miljoni Eesti krooni (0,26 mln euro) väärtuses aktsiaid, kuid mitte rohkem kui 450 000 aktsiat.

Tagasiostu periood algab 10.07.2008.a. ning lõpeb 05.09.2008.a.

Tagasiostu programmi eesmärgiks on Arco Vara aktsiakapitali vähendamine või programmi raames omandatavate aktsiate kasutamine kavandatava töötajate aktsiaoptsiooniprogrammi tarbeks, sest juhatuse hinnangul pakub praegune hinnatase ja kontserni likviidsus selleks head võimalust, teatas ettevõte börsile.

Aktsiate tagasiostuprogrammi teostatakse vastavalt Euroopa Komisjoni määrusele, mis sätestab erandid kauplemisele oma aktsiatega tagasiostuprogrammide raames. Aktsiate tagasiostu täideviijaks on SEB Pank, kes eraldi kokkuleppe alusel teostab aktsiate tagasiostu Arco Vara nimel. Programmi täideviimisel on SEB Pank kauplemisotsuste tegemisel iseseisev järgides kehtivaid tingimusi ning piiranguid ilma, et Arco Vara saaks mõjutada aktsiate ostuaega.

Oma aktsiaid ostetakse tagasi järgmistel tingimustel:

1) Maksimaalne tagasiostetavate aktsiate hulk ei ületa 450 000 aktsiat, mis vastab 0,47% le Arco Vara aktsiakapitalist;

2) Maksimaalne tagasiostetavate aktsiate eest tasutav summa kokku ei ületa 4,0 miljonit Eesti krooni (0,26 mln eurot);

3) Ostetavate aktsiate kogus ühel kauplemispäeval ei ületa 25% viimase 20 kauplemispäeva keskmisest aktsia päevakäibest Arco Vara aktsiaga Tallinna börsil. Arco Vara võib nimetatud piirist kõrvale kalduda turu äärmiselt madala likviidsuse korral kuid ei või ületada 50% keskmisest päevasest mahust viimase 20 kauplemispäeva jooksul.

4) Ostetavate aktsiate hind:

a) ei ületa ühegi tehingu puhul sellele eelneva viimase iseseisva tehingu aktsia hinda; ja

b) ei ületa tehingu teostamise hetkel maksimaalset Arco Vara aktsia ostupakkumise hinda Tallinna börsil; ja

c) ühe aktsia eest tasutav summa ei või olla väiksem kui pool aktsia nimiväärtusest.

Käesoleval hetkel ei oma Arco Vara ühtegi oma aktsiat. Vähemalt iga seitsme kauplemispäeva järel alates käesoleva aktsiate tagasiostu programmi käivitamisest annab Arco Vara ülevaate programmi kulgemisest, informeerides sellel perioodil tehtud tehingutest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. July 2008, 12:49
Otsi:

Ava täpsem otsing