Padar: euro päästaks Eesti majanduse

Mariliis Pinn 03. september 2008, 15:23

Rahandusminister Ivari Padar on veendunud,
et eurost on Eestile rohkem kasu kui ükskõik millisest maksumuutusest.

„Suur idee on minna eurotsooni, sellest on rohkem kasu kui ükskõik millisest maksumuutusest. Uskuge mind," rääkis Padar Äripäeva ümarlauas. „Minu ettepanek on igasuguste maksmuudatuste edasi lükkamine kuni euroni,“ lisas ta.

„Kui stabiilselt edasi minna ja nägu porist puhtaks pühkida, siis tõsine teema on eelarve tasakaalu teema. On kolm punkti ja need on Maastrichti kriteeriumid ja praegu kahega ei ole probleemi, aga on probleem inflatsiooniga,“ selgitas Padar, kes usub, et vaadates praegust 4,4% ELi lävendit, on Eestil võimalus 2011. aastal eurotsooniga liituda. "Euro tulek tooks 2% SKPd juurde,“ lisas minister, kes enda sõnul sai eile öösel peaaegu tasakaalus eelarve kokku.

"Eile öösel sain peaaegu tasakaalus eelarve kokku, kui sellele tuleb piisavalt poliitilist tuge. Kuna lõppeesmärk on tähtis, siis ei anna ühtegi kommentaari,“ jäid ministri huuled suletuks. Kuid igal juhul vihjas ta, et see tähendab tõsist kokkuhoidu kõigis ministeeriumites ja tule all on poliitilised programmid.

"2009. eelarve tuleb küllalt mehhaaniline ja paljusid poliitilisi leppeid eirav. Koalitsioonilepingust jääb järgi vaid üks punkt: me valitseme Eesti riiki,“ lisas ta.

Äripäeva ümarlauavestluse täisversiooni võite lugeda oktoobris välja antavast raamatust: "Võitlus majanduslangusega - Äriplaan 2009".

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. September 2008, 21:25
Otsi:

Ava täpsem otsing