17. september 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Barclays ostab 1,75 mld dollari eest Lehmani varasid

Briti pank Barclays, kes nädalavahetusel tõrkus oma valdusesse võtmast pankrotistunud investeerimispanga Lehman Brothersit, nõustus ostma pärast pankrotikaitse palumist ca 1,75 miljardi dollari eest panga parimad varad, kirjutas FTD.

Sealhulgas lähevad Barclaysile Põhja-Ameerika investeerimis- ja kapitalituruärid. Ülevõtmisega üritatakse vältida Lehmani kundede täielikku ärajooksmist.

Lisaks päästetud investeerimispangandusele, laenu- ja aktsiakauplemisdivisjonile võetakse üle ka New Yorgi peakorter ja kaks andmekeskust, teatas kontsern möödunud ööl. Puhtalt keskused Manhattanil peaksid turuandmete järgi olema umbes 1,3 miljardit dollarit väärt. Üle võetakse ka ca 10 000 töötajat.

Ülevõtmisleping peab veel kohtus kinnitust leidma ja lepingut saab tühistada, kui seda ei ole 24. septembriks täidetud. Lehman palus esmaspäeval pankrotikaitset. Sellest ajast alates lahkub üha rohkem kliente investeerimispangast, seda saaks peatada panga äride kiire ülevõtmisega.

Nädalavahetusel lasi Barclays läbirääkimistel liiva joosta, sest USA valitsus ei tahtnud mingeid garantiisid anda. See viis ka USA investeerimispanga kokkuvarisemiseni. Teisipäeval teatas Barclays USA börsi järelvalveorganile SEC, et soovib alustada läbirääkimisi Lehmani osaliste varade ostuks. Kokku on pangal kusagil 25 000 töötajat.

Jaga lugu:
Seotud lood
Kõik seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt