Barclays ostab 1,75 mld dollari eest Lehmani varasid

17. september 2008, 12:14

Briti pank Barclays, kes nädalavahetusel
tõrkus oma valdusesse võtmast pankrotistunud investeerimispanga Lehman
Brothersit, nõustus ostma pärast pankrotikaitse palumist ca 1,75 miljardi
dollari eest panga parimad varad, kirjutas FTD.

Sealhulgas lähevad Barclaysile Põhja-Ameerika investeerimis- ja kapitalituruärid. Ülevõtmisega üritatakse vältida Lehmani kundede täielikku ärajooksmist.

Lisaks päästetud investeerimispangandusele, laenu- ja aktsiakauplemisdivisjonile võetakse üle ka New Yorgi peakorter ja kaks andmekeskust, teatas kontsern möödunud ööl. Puhtalt keskused Manhattanil peaksid turuandmete järgi olema umbes 1,3 miljardit dollarit väärt. Üle võetakse ka ca 10 000 töötajat.

Ülevõtmisleping peab veel kohtus kinnitust leidma ja lepingut saab tühistada, kui seda ei ole 24. septembriks täidetud. Lehman palus esmaspäeval pankrotikaitset. Sellest ajast alates lahkub üha rohkem kliente investeerimispangast, seda saaks peatada panga äride kiire ülevõtmisega.

Nädalavahetusel lasi Barclays läbirääkimistel liiva joosta, sest USA valitsus ei tahtnud mingeid garantiisid anda. See viis ka USA investeerimispanga kokkuvarisemiseni. Teisipäeval teatas Barclays USA börsi järelvalveorganile SEC, et soovib alustada läbirääkimisi Lehmani osaliste varade ostuks. Kokku on pangal kusagil 25 000 töötajat.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. January 2009, 17:29

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing